Foto: Victor Nikiforov/WWF Russia

Pieci leduslāči apmetušies pie Krievijas meteoroloģiskās stacijas Vaigača salā, apdraudot polārās stacijas darbiniekus – divas neapbruņotas sievietes un mehāniķi, teikts Pasaules Dabas fonda (WWF) Krievijas interneta lapā.

Lāči apmetušies tieši pie meteoroloģiskās stacijas celtnēm, WWF programmas "Lāču patruļa" vadītājam Viktoram Nikiforovam pastāstīja viena no meteoroloģēm.

"Viņi guļ līdzās mājai. Divi staigā kopā, pārējie pa vienam. Agresīvi. Nesen sāka kauties pie mājas," pastāstīja darbiniece.

Foto: Victor Nikiforov/WWF Russia

Nepatīkamākais ir tas, ka meteorologiem vismaz divas reizes dienā ir jāaiziet no ēkas, lai noņemtu mērījumus jūrā – vairākus simtus metru tālāk.

"Tā arī staigājam – galva grozās par 360 grādiem. Vakar iznācām, lācis stāv pie mājas. Mehāniķis trīs reizes izšāva no raķešpistoles, bet lācis pat nenobijās. Aizdzīt, bet ne tālu, izdevās ar signāllāpu," atklāj meteoroloģe.

Foto: Victor Nikiforov/WWF Russia

WWF "Lāču patruļas" inspektori meteorologiem atstāja vairākas signāllāpas un gumijas lodes, teikts WWF vietnē.

"Arktikā dzīvojošiem cilvēkiem ir jābūt gataviem satikties ar balto lāci. Tomēr meteoroloģiskās stacijas personālam nav nekādu ieroču. Turklāt darbinieki nav nodrošināti ar atbaidīšanas līdzekļiem un stacijas teritorija nav iežogota," norāda Nikiforovs.

Foto: Publicitātes attēli

"Lāču patruļa" turpinās uzturēt sakarus ar Vaigača meteostaciju un fonds gatavo oficiālu lūgumu apgabala administrācijai un Krievijas meteoroloģijas aģentūrai nodrošināt darbiniekus ar lāču atbaidīšanas līdzekļiem, teikts pašās augusta beigās WWF vietnē publicētajā informācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!