Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās AIDS biedrības prezidente Fransuāza Barre-Sinusī sestdien, 19.jūlijā, noraidījusi iepriekš izskanējušo informāciju par 100 cilvēkiem, kas devās uz pasaules konferenci Melburnā un nokļuva aviokatastrofā virs Ukrainas, paziņojot, ka uz klāja atradās seši kolēģi, vēsta AFP.

"Mūsu pārstāvji Austrālijā, Malaizijā un Nīderlandē apstiprinājuši, ka uz konferenci devās seši cilvēki," sacīja biedrības prezidente. Viņa pieļāva, ka biedrības dalībnieku skaits varētu būt lielāks, taču noteikti ne tik liels, kā par to vēstīja iepriekš.
Austrālijas laikraksti piektdien, 18.jūlijā,  rakstīja, ka uz MH17 lidmašīnas klāja atradās vairāk nekā 100 medicīnas pētnieki, zinātnieki, ārsti un aktīvisti, kas devās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru. Bojā gāja visi 298 cilvēki. 
Jau ziņojām, ka ASV amatpersonas apsūdzēja bruņotos nemierniekus par lidmašīnas notriekšanu ar raķeti.
Bojāgājušo vidū bija lēto retrovīrusa zāļu pirmatklājējs un pirmais Starptautiskās AIDS biedrības prezidents, nīderlandietis Jeps Lange, kā arī organizāciju pārstāvji no "STOPAIDSNOW", "AIDS kustības Eiropā" un no Pasaules Veselības organizācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!