Foto: Reuters/Scanpix
Krievijā aizdomās par inficēšanos ar Ebolas vīrusu ceturtdien hospitalizēti divi Orlas Universitātes studenti, kuri Krievijā ieradušies no Āfrikas valsts Gvinejas-Bisavas, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

20 un 23 gadus vecie jaunieši ievietoti izolētās palātās Orlas slimnīcas infekcijas slimību nodaļā. Orlā viņi ieradušies ar autobusu no Maskavas, bet Krievijas galvaspilsētā ielidojuši ar avioreisu no Āfrikas.

Centrālā epidemioloģijas izpētes institūta direktora vietnieks Viktors Malejevs mierina iedzīvotājus, ka panikai nav pamata, skaidrojot, ka vīrusa izplatīšanās draudu dēļ jau pie mazākajām aizdomām tiek hospitalizēts ikviens, kurš ieradies Krievijā no Āfrikas.

"Vienkārši tagad saistībā ar trauksmi visus aizdomīgos, kuri ieradušies no Āfrikas, visus hospitalizē un novēro. Līdz šim neviens gadījums nav apstiprinājies," aģentūrai pastāstīja Malejevs.

Kopš Ebolas vīrusa izplatīšanās sākuma Krievijas mediķi jau novērojuši 500 no Āfrikas iebraukušas personas, viņš atklāj.

Virkne Eiropas un pasaules valstu ir ieviesušas pastiprinātus drošības pasākumus attiecībā pret personām, kas ierodas no nāvējošā Ebolas vīrusa epidēmijas skartajām Āfrikas valstīm.

Video: Prāgā bagāžas ratos un ievīstītu plēvē no dzelzceļas stacijas evakuē "Ebolas slimnieku"

Martā sācies vīrusa uzliesmojums, kas prasījis vairāk nekā 4000 dzīvību, piemeklējis Libēriju, Gvineju, Sjerraleoni un Nigēriju. Ebolas gadījumi fiksēti arī ASV, Spānijā, Francijā, Lielbritānijā, Vācijā un Norvēģijā. Gandrīz visas šīs personas ar Ebolas vīrusu inficējušās Rietumāfrikā.

Ebolas vīruss izplatās tieša kontakta ceļā ar ķermeņa šķidrumiem, pret to pagaidām nav vakcīnas un efektīva ārstēšanas veida.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!