Foto: PantherMedia/Scanpix
Novosibirskas slimnīcā nogādāts kāds Krievijas pilsonis un labdarības organizācijas "Sarkanais Krusts" biedrs, kurš, iespējams, inficējies ar bīstamo Ebolas vīrusu, svētdien vēsta ziņu aģentūra "Itar-Tass".

Vīrietis nogādāts virusoloģijas un biotehnoloģijas centrā, kur viņam tikšot veiktas analīzes. Rezultāti būšot zināmi trīs līdz četru dienu laikā.

Šobrīd pacienta stāvoklis esot stabils un viņš ievietots īpaši pielāgotā bīstamo infekcijas slimību nodaļā, medijiem paziņojusi vietējā Veselības departamenta pārstāve Ksenija Gusentsova.

Vīrietis ir "Sarkanā Krusta" biedrs un nesen bijis Senegāla un Gvinejā. Par sliktu pašsajūtu un drudzi iespējamais Ebolas slimnieks sācis sūdzēties, kad atradies avioreisā no Maskavas uz Vladivastoku.

Lidmašīnas apkalpes locekļi norobežojuši vīrieti no pārējiem pasažieriem. Kad lidmašīna piezemējusies, mediķi nolēmuši slimnieku nogādāt specializētā slimnīcā.

Visi pārējie attiecīgā reisa pasažieri apmeklējuši ārstu, un turpmāko mēnesi viņu veselības stāvokli turpinās uzraudzīt vietējie mediķi.

Līdz šim Krievijā nav reģistrēts neviens saslimšanas gadījums ar Ebolas vīrusu.

Jau ziņots, ka 19.janvāri Maskavas "Šeremetjevo" lidostā tika aizturēta lidmašīna no Parīzes, jo pastāvēja bažas, ka lidaparātā varētu būt ar Ebolas vīrusu inficējies vīrietis. Lidaparāts tika novietots atsevišķā stāvvietā un mediķi pārbaudīja visu pasažieru veselības stāvokli, taču bīstamo vīrusu neatklāja.

Jau ziņots, ka vairāk nekā 22 000 cilvēku Gvinejā, Sjeraleonē un Libērijā ir saslimuši ar Ebolas vīrusu. 8 795 no viņiem miruši.

Janvārī ANO paziņoja, ka Ebolas vīrusa pilnīgai izskaušanai un vīrusa radīto seku likvidācijai nepieciešams aptuveni viens miljards ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!