Foto: Reuters/Scanpix

Aizdomās par japāņu meitenes izvarošanu Japānas dienvidu prefektūrā Okinavā aizturēti divi ASV karavīri. Reaģējot uz notikušo, Japānas Ārlietu ministrija izsaukusi ASV vēstnieku Džonu Rusu, kuram izteikts Japānas protests par notikušo, trešdien paziņoja ministrija.

Aizturētie karavīri bijuši komandējumā ASV militārajā bāzē Okinavā. Naktī pirms plānotās atgriešanās ASV, pēc pasēdēšanas bārā, viņi uzbruka un izvaroja japāņu meiteni. Cietusī par notikušo ziņojusi policijai, kas jau pēc dažām stundām abus karavīrus aizturēja viesnīcā, kur viņi bija atgriezušies pēc savām mantām, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Japānas Ārlietu ministrija nosoda notikušo un pieprasa paaugstināt ASV armijas disciplīnu, lai novērstu līdzīgu incidentu atkārtošanos, teikts ministrijas paziņojumā.

ASV militārpersonu uzvedība un likumpārkāpumi Japānas teritorijā nopietni aizēno abu valstu attiecības un satracina vietējos iedzīvotājus. Pats skaļākais gadījums bija 1995. gadā, kad trīs amerikāņu karavīri izvaroja 12 gadus vecu japāņu skolnieci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!