Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas policisti saistībā ar trešdien Londonā notikušo uzbrukumu, kurā dzīvību zaudēja pieci cilvēki, aizvadītājā naktī veikuši vēl divus arestus, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Šobrīd saistībā ar notikušo aizturēti deviņi cilvēki, bet viena sieviete atbrīvota pret drošības naudu. "Mūsu izmeklēšana fokusējas uz viņa [uzbrucēja] motīvu izprašanu, viņa darbībām un sabiedrotajiem," paudis virsnieks Marks Roulijs.

"Tā kā vēl nav pierādījumu par tālāku apdraudējumu, mūsu mērķis ir atklāt, vai viņš darbojās pilnīgi viens, iespējams, iedvesmojoties no teroristu propagandas, vai arī viņu iedrošinājuši, atbalstījuši un vadījuši citi," klāstījis Roulijs.

Jau ziņots, ka uzbrukumu pastrādājis 52 gadus vecais Halids Masūds. Tagad policija atklājusi, ka viņa vārds iepriekš bijis Adrians Rasels Ažao un viņš izmantojis vairākus pseidonīmus.

Vēstīts, ka trešdien uzbrucējs uz parlamentam līdzās esošā Vestminsteras tilta ar automašīnu ietriecās gājējos, nogalinot trīs un ievainojot vēl vismaz 40 cilvēkus. Tad uzbrucējs devās tālāk uz parlamenta ēku, pie kuras nodūra policistu, bet pats tika nošauts.

Atbildību par Londonas uzbrukumu uzņēmies teroristu grupējums "Daesh", tomēr Masūds nav bijis policijas uzmanības lokā par iespējamo saistību ar teroristu organizācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!