Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV Floridas štatā aizturēts vīrietis, kuru policija tur aizdomās par četru cilvēku nogalināšanu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Policija 24 gadus veco Havelu Donaldsonu aizturējusi otrdien "McDonald's" ātrās ēdināšanas restorānā, kur vīrietis strādājis pēdējos divus mēnešus.

Donaldsonu policija tur aizdomās par četru cilvēku nogalināšanu laikā no 9. oktobra līdz 14. novembrim Floridas štata pilsētā Tampā.

Izraksti par aizdomās turētā mobilā telefona atrašanās vietu liecina, ka slepkavību laikā viņš bijis notikuma vietas tuvumā. Arestētais vīrietis atzinis, ka 3. oktobrī nopircis pistoli "Glock", bet policija noskaidrojusi, ka nozieguma vietās atrastās patronu čaulītes ir vienādas ar tām, kas rodamas vīrieša ierocī. Savukārt vīrieša mašīnā atrastās drēbes ir līdzīgas tām, kas redzamas video kameru novērošanas ierakstos redzamajam slepkavam un bijušas ar asinīm notrieptas.

Pēdējā mēneša laikā pastrādātās slepkavības sējušas paniku Tampā, iedzīvotājiem vairoties vakaros iziet no mājas. Policisti pavadījuši skolēnus uz autobusiem, bet protestētāji organizējuši demonstrācijas, pieprasot atgūt kontroli pilsētas ielās.

9. oktobrī autobusa pieturā tika nošauts 22 gadus vecs mūziķis Bendžamins Mičels. Divas dienas vēlāk nošauta Monika Hoffa, kura strādājusi par viesmīli un devusies satikties ar draugiem. 19. oktobrī tika nošauts 20 gadus vecais Antonijs Naiboa, kurš sirdzis ar autismu un slepkavības brīdī devies mājās no darba. Savukārt 14. oktobrī tika nošauts 60 gadus vecais Ronalds Feltons, kurš strādājis par būvnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!