Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kanādas miljardieris Berijs Šermans un viņa sieva Hanija atrasti savā mājā apstākļos, ko policija raksturo kā aizdomīgus, raksta BBC.

Policija medijiem atklāja, ka ēkā nav konstatētas ielaušanās pēdas, un izmeklētāji vismaz pagaidām nemeklējot vainīgo. Tā vietā eksperti cenšas saprast, vai abu nāvē nav vainojams, piemēram, nelaimes gadījums.

Publiski savas sēras soctīklos izteicis gan Kanādas premjers Džastins Trudo, gan Ontario štata veselības ministrs Ēriks Hoskinss.

Globālā farmācijas giganta "Apotex" dibinātājs Šermans bija viens no bagātākajiem kanādiešiem, un viņi abi ar sievu bija pazīstami labdari un ziedotāji. Tikai pirms dažām nedēļām viņi "par dāsnumu, apņēmību, brīvprātīgu un smagu darbu" saņēma simbolisku Kanādas 150 gadu jubilejas medaļu.

Māja, kurā atrasts mirušais pāris, bijusi pārdošanā par aptuveni 4.6 miljoniem eiro. Šermanu mirstīgās atliekas uzgājis nekustamā īpašuma aģents, kurš bija ieradies, lai māju sagatavotu potenciālo pircēju apskatei.

Šermans "Apotex" dibināja 1974. gadā, un šobrīd kompānija ir 7. lielākā zāļu ražotājs pasaulē. Pāra bagātība tika lēsta aptuveni 2.7 miljardu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!