Foto: AFP/Scanpix

Krievijas pilsonību ieguvušais franču kinoaktieris Žerārs Depardjē vēlas tikt kopumā pie septiņu valstu pasēm un kā nākamo viņš vēlas iegūt Alžīrijas pasi. To aktieris paziņojis intervijā nedēļas žurnālam "Journal du Dimanche".

Raidsabiedrība  BBC atreferē aktiera teikto un pirmdien vēsta, ka Depardjē vēloties iegūt septiņas pases. "Es vēlos, lai man ir septiņas pases, šobrīd plānoju iegūt Alžīrijas pasi," intervijā sacījis aktieris, bilstot, ka daudzās pases viņam ļaušot izvairīties no grūtībām ceļojot, jo nebūs nepieciešamas iegādāties vīzas. Uz jautājumu, vai viņam vēl ir Francijas pase, Depardjē tiešu atbildi nav sniedzis.

To, kā uz šādu aktiera vēlmi reaģēs Alžīrija, pagaidām nav zināms.

Kas varētu būs pārējās valstis, kuru pases Depardjē vēlētos iegūt, arī pagaidām nav zināms. Iepriekš viņš lūdzis piešķirt arī Beļģijas pilsonību un, atsaucoties Krievijas prezidenta Vladimira Putina aicinājumam, pieņēmis Krievijas pilsonību.

Intervijā "Journal du Dimanche" Depardjē pavēstījis, ka vairāk nav franču aktieris, bet gan franču-krievu aktieris.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins 3.janvārī parakstīja dekrētu par Krievijas pilsonības piešķiršanu Depardjē, izpildot viņa lūgumu. "Saskaņā ar Krievijas Federācijas Konstitūcijas 89.panta "a" punktu apmierināt 1948.gadā Francijā dzimušā Depardjē Žerāra Ksavjē lūgumu par uzņemšanu Krievijas Federācijas pilsonībā," teikts dekrētā.

Depardjē decembrī atstāja Franciju, apmetoties uz dzīvi Beļģijas ciemā pie Francijas robežas, paziņoja par atteikšanos no Francijas pilsonības un ieceri pieņemt Beļģijas pilsonību. Viņš šādi reaģēja uz Francijas sociālistu valdības plānu līdz 75% palielināt nodokļa likmi par ienākumiem, kas ir lielāki par vienu miljonu eiro (700 tūkstošiem latu) gadā.

Saskaņā ar Francijas likumiem no šīs valsts pilsonības var atteikties tikai pēc tam, kad ir iegūta kādas citas valsts pilsonība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!