Foto: Reuters/Scanpix
Neraugoties uz Francijas varasiestāžu draudiem slēgt Kalē nelegālo imigrantu nometni "Džungļi", iemītnieku skaits tur kopš pagājušā mēneša pieaudzis par 12%, pirmdien paziņoja divas nometnē strādājošo aktīvistu organizācijas.

Iemītnieku skaits "Džungļos" kopš augusta pieaudzis par 1000 un tagad pārsniedz 10 000.

"Kopējais cilvēku skaits ir 10 088. Iepriekšējo reizi tas bija 9106, tātad mēneša laikā ir 12% pieaugums," norādīja franču organizācija "L'Auberge des Migrants" un britu "Help Refugees".

Jaunākajās aplēsēs ietverti migranti, kuri guļ teltīs, un tie, kuri paliek pagaidu uzņemšanas centros.

Francijas varasiestādes aktīvistu aplēses apstrīd, norādot, ka 19.augustā veiktajā oficiālajā skaitīšanā saskaitīti 6900 migranti.

Vairums "Džungļu" iemītnieku ir vīrieši, kas grib šķērsot Lamanšu un nelegāli iekļūt Lielbritānijā. Tiesa gan, arvien vairāk esot to, kas grib palikt Francijā un "Džungļos" mitinās, kamēr tiek izskatīti viņu lūgumi pēc patvēruma piešķiršanas.

Organizācijas apgalvo, ka tās migrantu skaitīšanu veikušas no 10. līdz 12.septembrim.

43% migrantu bijuši sudānieši, 33% - afgāņi, 9% - eritrieši, 7% - pakistānieši, 3,5% etiopieši, 1% irākieši un tikpat daudz arī sīriešu.

Nometnē bijuši 1179 nepilngadīgie, un tas ir par 300 vairāk nekā augustā. Jaunākajam bijuši astoņi gadi.

Francijas iekšlietu ministrs Bernārs Kaznēvs solījis nometni likvidēt un tās iemītniekus izmitināt citur.

Lielbritānijas valdība savukārt solījusi Kalē uzbūvēt nožogojumu, lai nepieļautu, ka migranti iekļūst kravas automašīnās, kuras dodas uz Lielbritāniju.

BNS, +371 67088611, zinas@bns.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!