Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) komisārs Ginters Etingers nav piemērots darbaspēka komisāra amatam "rasistisko, seksistisko un homofobisko" izteikumu dēļ, ceturtdien norādīja cilvēktiesību aizsardzības organizācijas.

Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers oktobrī Vācijas pārstāvi Etingeru, kurš līdz šim ieņēmis digitālo pakalpojumu komisāra amatu, nominēja budžeta un darbaspēka komisāra postenim.

Jau novembrī Etingers bija spiests atvainoties par to, ka ķīniešus kādā runā bija nosaucis par "šķībacainajiem", kā arī nicīgi izteicies par sievietēm, homoseksuāļu laulībām un beļģu politiķiem.

Atklātā vēstulē Eiropas Parlamentam, kas pirmdien iztaujās Etingeru, vairākas nevalstiskās organizācijas, ieskaitot "Oxfam International" un "Transparency International", norādīja, ka viņš jaunajam amatam nav piemērots.

"Komisārs Etingers vairākkārt nācis klajā ar rasistiskiem, seksistiskiem un homofobiskiem izteikumiem, un pēdējo reizi tas notika, oficiālā kārtā runājot Hamburgā 26. oktobrī," teikts vēstulē.

Šajā "ES izšķirošā brīdī" darbaspēka komisāram būtu "jārāda piemērs", "jāuzstājas pret rasismu, seksismu, ksenofobiju, homofobiju un transfobiju", norāda vēstules autori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!