Starptautiskā teroristu organizāciju tīkla "Al Qaeda" Sīrijas atzara "Al Nusra" līderis Mohammads al Džolani piektdien aicināja prezidenta Bašara al Asada oponentus neievērot pamieru, kam ir jāstājas spēkā pusnaktī, bet gluži pretēji - vēl enerģiskāk uzbrukt valdības karaspēkam.

"Uzmanieties no Rietumu un Amerikas trikiem, jo visi spiež jūs atgriezties zem apspiedēju režīma tupeles," audiovēstījumā sacīja "Al Nusra" līderis, "karotāji Sīrijā, ar prieku apbruņojiet sevi, intensificējiet savus uzbrukumus, nebaidieties no viņu karaspēka un lidmašīnām!"

Kā jau vēstīts, ASV un Krievija vienojušās, ka, sākot no sestdienas, Sīrijā tiks ievērots pamiers, kas attieksies uz Sīrijas valdības spēkiem, ārvalstu spēkiem un konkrētiem opozīcijas grupējumiem.

Pamiers neattieksies uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi par teroristu organizācijām, piemēram, "Daesh" un "Al Nusra".

Sīrijas valdība apliecinājusi, ka pamieru ievēros. Rijādā bāzētā opozīcijas Augstākā sarunu komiteja piektdien paziņoja, ka pamieru ievēros teju 100 bruņotās opozīcijas grupējumi.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 270 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!