Foto: Kadrs no video

Teroristiskā grupējuma "Al Qaeda" Jemenas atzars uzņemies atbildību par uzbrukumu satīriskā izdevuma "Charlie Hebdo" redakcijai Francijā, vēstī raidsabiedrība BBC.

Video krātuvē Youtube teroristi publicējuši video, kurā skaidro, ka nemiernieku grupējuma līderi pavēlējuši sarīkot slaktiņu, jo izdevums "Charlie Hebdo" zaimojis pravieti Muhamedu.

"Runājot par svētīto Parīzes kauju, mēs uzņemamies atbildību par šo operāciju, kā par Dieva sūtņa atriebšanu," publicētajā video sacījis viens no grupējuma līderiem Nassirs Ibins Ali al-Ansi.

Šobrīd nav tiešu pierādījumu, tam, ka uzbrucēji tiešām bijuši saistīti ar Arābijas pussalā darbojošos "Al Qaeda", norāda varasiestādes.

Jau ziņots, ka 7.janvāri bruņoti vīrieši uzbruka izdevuma "Charlie Hebdo" redakcijai un nogalināja 12 cilvēkus. Divi no uzbrucējiem, 32 gadus vecais Šerifs Kuaši un viņa 34 gadus vecais brālis Saids, divas dienas  bēguļoja no policijas, tad paslēpās kādā tipogrāfijā netālu no Parīzes. Viņi tika nogalināti policijas operācijas laikā.

Savukārt kāds cits ekstrēmists sagrāba ķīlniekus košera veikalā Parīzē. Ķīlnieku krīzē bojā gāja pieci cilvēki, tajā skaitā arī uzbrucējs. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!