Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" līderis Aimans az Zavahiri noraidījis izskanējušās ziņas par Sīrijas un Irākas atzaru apvienošanos, liecina telekanāla "Al-Jazeera" rīcībā nonākusī vēstule.

Kā tajā norāda az Zavahiri, "Irākas islāma valsts" - "Al Qaeda" Irākas atzara (AQI) līderis Šeihs Abu Bakrs al Bagdadi "pieļāvis kļūdu", paziņojot par grupējumu apvienošanos, "nekonsultējoties ar mums".

Šāda iecere būtu "kaitējoša visiem džihādistiem", uzsver az Zavahiri, piebilstot, ka Sīrijas džihādistu grupējums "Al Nusra" ir neatkarīgs no "Al Qaeda".

"Al Qaeda" līderis aicina abus grupējumus "pārstāt jebkādas naidīgas darbības vienam pret otru" un sniegt savstarpēju atbalstu "attiecībā uz vīriem, naudu un ieročiem".

AQI līderis al Bagdadi aprīlī tīmeklī izplatītā audiovēstījumā apliecināja, ka grupējums "Al Nusra", kas iesaistīts cīņās pret Sīrijas režīma spēkiem, darbojas "Al Qaeda" tīklā.

Grupējums "Al Nusra" jau iepriekš paudis apņemšanos padarīt Sīriju par stingri islāmisku valsti.

"Al Nusra" sākotnēji kļuva pazīstama, pateicoties tās pašnāvnieku sarīkotajiem sprādzieniem, bet vēlāk tās kaujinieki iemantojuši reputāciju kā dedzīgi cīnītāji kaujas laukā.

Pastāvot aizdomām par "Al Nusra" saistību ar "Al Qaeda", Vašingtona jau decembrī to pasludināja par teroristu organizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!