Foto: AFP/Scanpix

"Al Qaeda" teroristiskā grupējuma līderis Aimans Az Zavahiri savā kārtējā uzrunā vērsies šoreiz nevis pret amerikāņu "krustnešiem", bet gan Islāma valsts (IS) "kalifu" Abu Bakru Al-Bagdadi, piesakot viņam karu, ziņo raidsabiedrība "ABC News".

Jaunākajā audio paziņojumā, kas internetā nonācis trešdien, Aimans Az Zavahiri vērsies pret IS līderi un pašpasludināto "kalifu" Abu Bakru Al-Bagdadi, apsūdzot viņu "musināšanā" un norādījis, ka viņš neesot visu musulmaņu līderis un Islāma valsts "ceturtais kalifs", kā viņš pats pasludinājis. Tāpat IS tiek pārmesta "Gazas un Pakistānas musulmaņu ciešanu ignorēšana".

Eksperti norāda, ka šādu situācijas attīstību abu teroristisko grupējumu starpā varētu izmantot Amerikas Savienotās Valstis. "Šis ir diezgan interesanti," "ABC News" citē bijušo Nacionālā Pretterosisma centra direktoru Metjū Olseju. "Līdz šim Zavahiri nav vēlējies atklāti nosodīt Al-Bagdadi un IS. Tas norāda, cik dziļa ir plaisa starp "Al Qaeda" vadību un IS un ka atšķirības ir nesamierināmas."

Olsens norāda, ka ASV pretterorisma dienesti varētu to izmantot, lai vēl vairāk atsvešinātu abas organizācijas, kuru apvienošanās būtu "briesmīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!