Foto: AFP/Scanpix
Vairāki desmiti tūkstošu albāņu izgājuši sestdien Tirānas ielās, pieprasot premjerministra Edi Ramas vadītās sociālistu valdības demisiju.

Opozīcijā esošās Demokrātiskās partijas līderis Lulzims Bašā, uzrunājot protestētājus, kārtējo reizi pieprasīja nomainīt Ramas valdību ar pagaidu valdību, kurā būtu pārstāvētas visas partijas un kas spētu nodrošināt "godīgas un brīvas vēlēšanas".

Viņš norādīja, ka jebkurā gadījumā 18. jūnijā paredzētās parlamenta vēlēšanas opozīcija boikotēs un ka vēlēšanas jāatliek, kamēr netiks nodrošināta opozīcijas prasību izpilde.

Kamēr Bašā kārtējo reizi apsūdzēja Ramu saistībā ar organizēto noziedzību, premjers vainoja opozīciju centienos izraisīt politisko krīzi, lai bloķētu valdības iecerētās plašās tieslietu reformas.

Rama paziņoja, ka "korumpētie tiesneši un prokurori" joprojām esot saistīti ar Demokrātisko partiju, kas atradās pie varas no 2005. Līdz 2013.gadam.

Sociālisti uzstāj, ka vēlēšanām jānotiek paredzētajā laikā, par spīti opozīcijas prasībām, kurām atbalstu izteikusi arī Eiropas Savienība (ES) un ASV.

Tikmēr Albānijas politiskā krīze vēl vairāk padziļinājusies, izgāžoties Eiropas Parlamenta (EP) mēģinājumam uzņemties starpnieka lomu starp valdību un opozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!