Foto: Sputnik/Scanpix

Civiliedzīvotāju un nemiernieku evakuācija no Alepo austrumdaļas ir atlikta, taču, domājams, tomēr notiks, trešdien paziņoja sīriešu cilvēktiesību uzraudzības organizācija SOHR.

Tikmēr Sīrijas opozīcijai labvēlīgi noskaņotais telekanāls "Orient" vēsta, ka evakuācija var aizkavēties pat līdz ceturtdienai.

SOHR pavēstīja, ka evakuācijas jautājumā pastāvot zināmas domstarpības starp Krieviju un Sīrijas valdību. Savukārt Sīrijas opozīcijas pārstāvji evakuācijas aizkavēšanā vaino valdību, liekot noprast, ka pastāv domstarpības par to, vai kaujinieki drīkst ņemt līdzi savus personiskos ieročus.

"Režīms atkāpjas no vienošanās. Viņi sacīja, ka kaujiniekiem būtu jādodas prom bez vieglajiem ieročiem un jādodas tikai uz Idlibu," tviterī paziņojis Sīrijas galvenās opozīcijas organizācijas bijušais vadītājs Hadi al Bahra.

Idliba ir nemiernieku kontrolēta province uz rietumiem no Alepo. Arī Turcijas amatpersonas lika noprast, ka kaujiniekiem vispirms būtu jādodas uz Idlibu un pēc tam viņi varētu izlemt kurp doties tālāk.

Civiliedzīvotāju un nemiernieku izvešanu no Alepo austrumiem bija plānots sākt rītausmā, lai gan otrdien avoti deva atšķirīgu informāciju par plānoto evakuācijas sākuma laiku.

Sīrijas opozīcijas amatpersonas sacīja, ka pirmā ievainoto cilvēku grupa varētu pamest Alepo jau otrdienas vakarā. Savukārt avots Sīrijas režīma atbalstītāju rindās ziņoja, ka evakuācija sāksies trešdien plkst.5 pēc vietējā un Latvijas laika.

Aģentūra "Reuters" vēsta, ka norunātajā atiešanas punktā 20 autobusi gaidīja ar iedarbinātiem dzinējiem, bet neviens no tiem tā arī neiebrauca Alepo austrumos.

Lai gan evakuācija aizkavējusies, pamiers Alepo paliek spēkā, ziņo avoti kaujinieku rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!