Apšaudē Sīrijas pilsētā Alepo gājis bojā Krievijas armijas pulkvedis Ruslans Galickis, atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministrijas paziņojumu vēsta ziņu aģentūra RT.

"Pulkvedis Ruslans Galickis no smagiem ievainojumiem mira slimnīcā. Krievijas armijas ārsti par viņa dzīvību cīnījās vairākas dienas. Militārpersona tika ievainota apšaudē ar tā saucamajiem opozīcijas nemierniekiem dzīvojamajā rajonā Alepo rietumos," ministrijas paziņojumu citē ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Krievijas televīzijas kanāla NTV tvitera kontā publicēta fotogrāfija, kurā it kā redzams bojā gājušais pulkvedis, taču tās autentiskumu vēl nav apstiprināts.

Galickis bijis viens no Krievijas armijas padomniekiem misijā Sīrijā, vēsta ziņu aģentūra TASS. "Pulkvedis Galickis pēc nāves ieteikts valsts apbalvojumam," informējusi Krievijas AM.

Jau ziņots, ka šonedēļ apšaudē slimnīcā netālu no Alepo bojā gāja divas medmāsas no Krievijas – Gaļina Mihailova un Gaļina Duračenko. Avoti ziņu aģentūrai TASS pastāstījuši, ka abas medmāsas vēl nebija sasniegušas 40 gadu vecumu un abas mājās gaidījuši bērni.

Pilsoņkarš Sīrijā sākās 2011. gadā un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!