Pēc tam, kad nedēļu no vietas Krievijas un Sīrijas gaisa spēki smagi bombardējuši un apšaudījuši ielenktos Sīrijas lielākās pilsētas austrumu rajonus, pie Alepo tiek koncentrēti 10 000 karavīru lieli spēki pretestības pilnīgai sagrāvei, raksta "Vice".

Pēdējās nedēļas laikā sapulcinātie spēki, kuros vismaz 3000 karavīru ir no Irānas, gatavojoties pēdējam sauszemes uzbrukumam, al Asadam cenšoties atrast veidu, kā sagraut opozīcijas pozīcijas un pārņemt stratēģiski svarīgo pilsētu.

ASV valdībā jau patlaban tiek diskutēts, kā reaģēt uz Sīrijas prezidenta Bašara al Asada jaunāko plānu, televīzijas kanālam CNN norādījušas augstas amatpersonas.

Pasaules Veselības organizācija lēš, ka ielenkumā iesprostoti arī aptuveni 270 000 civiliedzīvotāju, kuriem nav pārtikas, ūdens un degvielas apgādes, kā arī ielenkuma dēļ nevar tikt sniegta palīdzība. Pēdējo dienu laikā Sīrija un Krievija vairākkārt bombardējusi tieši slimnīcas un maizes ceptuves, tādējādi liedzot šeit esošajiem vitāli nepieciešamos pakalpojumus.

Pasaules Veselības organizācija ziņo, ka pēdējo nedēļu laikā pilsētā miruši 338 cilvēki, no kuriem 106 bijuši bērni.

ASV sekretārs Džons Kerijs norādījis, ka ir iespējama pilnīga attiecību saraušana ar Krieviju. "Mēs esam uz sliekšņa, lai apturētu diskusiju, jo ir neracionāli sēdēt un mēģināt lietas uztvert nopietni, kad notiek šāda bombardēšana. Šis ir viens no tiem brīžiem, kad mēs grasāmies izskatīt citas alternatīvas."

Lai gan ASV negatavo militāru intervenci, tā apsver visus plānus, sākot ar militāriem plāniem un ekonomiskām sankcijām. Vācijas kanclere Angela Merkele pēc piekrīt ASV prezidentam Barakam Obamam, ka Sīrijas un Krievijas darbības ir barbariskas.

Piektdien aģentūra "Reuters" ziņoja, ka ielenktās pilsētas ziemeļdaļā sākušās sīvas kaujas, valdības spēkiem ieņemot Handaratas bēgļu nometni. Patlaban pretrunīga informācija pienāk arī par stratēģiski nozīmīgās Kindi slimnīcas ieņemšanu uz dienvidiem no nometnes. Šajā apgabalā valdībai pretī stājas opozīcijai piederošais "Fatah Halab" grupējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!