Sīrijas armijas karavīri un tās sabiedroto kaujinieki ielaužoties atbrīvoto Sīrijas pilsētas Alepo rajonu civiliedzīvotāju mājās un nogalinot tur sastaptos, tostarp bērnus un sievietes, atsaucoties uz ANO paziņojumu, vēsta BBC.

ANO Cilvēktiesību birojs norāda, ka tam uzticami avoti ziņojot par vismaz 82 civiliedzīvotāju slepkavībām četros dažādos pilsētas rajonos. To vidū bijušas 11 sievietes un 13 bērni. Tāpat pirmdienas vakarā saņemti ziņojumi par vēl citiem cilvēku līķiem, kuri guļot uz ielām, bet intensīvās bombardēšanas dēļ to pārvietošana neesot iespējama.

"Mēs dziļi jūtam līdzi tiem, kuri vēl palikuši šajā ellīgajā nostūrī," attiecībā uz Sīrijas opozīcijas kontrolētajiem Alepo rajoniem teicis ANO pārstāvis Rūperts Kolvils.

Tiek ziņots, ka opozicionāru kontrolē vairs palikuši vien aptuveni 10 % no tās teritorijas, kuru tie iepriekš pārvaldīja. Pēdējo dienu laikā Sīrijas armija ar Krievijas Gaisa spēku un Irānas balstīto grupējumu, tostarp Libānas "Hezbollah" kaujinieku palīdzību ieņēmuši vairākus lielus pilsētas dzīvojamos rajonus.

Lai gan liela daļa civiliedzīvotāju opozicionāru kontrolētas teritorijas pametuši, daļa tajās paliek un pat atkāpjas kopā ar opozīciju, raksta BBC. Kāds avots medijam lēsis, ka ielenkumā varētu atrasties līdz pat 50 000 cilvēku.

Gan ANO, gan Starptautiskā Sarkanā Krusta komiteja lūguši Krievijai un Sīrijai pārtraukt ielenkto rajonu bombardēšanu un ļaut cilvēkiem tos pamest. Krievija savukārt iepriekš apgalvojusi, ka visus kara noziegumus patiesībā īstenojot opozīcijas grupējumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!