Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas nekontrolētajās Donbasa teritorijās ikdienu novērojams no Krievijas ievesto ieroču un munīcijas pieaugums, paziņojis Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksandrs Turčinovs.

"Mēs saprotam, kāpēc Putins ir pret bruņotu ANO misiju, kas kontrolētu robežu ar Krieviju. Jo tikai slēdzot robežu var apturēt ieroču un munīcijas ievešanu okupētajās teritorijās no Krievijas," pavēstīja Turčunovs, tiekoties ar Kanādas parlamenta delegāciju.

Viņš arī norādīja, ka, kamēr nebūs panākta kontrole pār robežu, Krievija karu turpinās.

Turčinovs arī vērsa uzmanība uz to, ka nesenajās Krievijas un Baltkrievijas militārajās mācībās "Zapad 2017" Kremlis demonstrējis gatavību uzbrukšanas karam.

"Mācību pēdējais posms bija veltīts kodoltriādes kaujas gatavības pārbaudei, kurā tika atstrādātas tās gaisa, sauszemes un jūras sastāvdaļas. Ar to Putins demonstrē gatavību uz kontinentālo karu," sacīja Turčinovs.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 10 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!