Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu asa sižeta filmu aktieris Stīvens Sīgals sestdien sniedzis koncertu Krievijas okupētajā Krimā, uz skatuves kāpjot apsedzies ar kaujinieku grupējuma "Doņeckas Tautas Republika" karogu.

Sīgals ar savu blūza grupu uzstājās baikeru šovā Sevastopolē, kur izvietota arī Krievijas Melnās jūras flote.

Aktieris aizvadītajos gados vairakkārt viesojies Krievijā un apgalvojis, ka apbrīno Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, dēvējot viņu par "draugu un brāli".

Pēc Krimas okupācijas un aneksijas Sīgals Putinu nodēvēja par "vienu no pasaulē izcilākajiem līderiem".

Sevastopolē Sīgals uz skatuves kāpa, uz pleciem uzklājis Doņeckas teroristu karogu, kā arī koncerta laikā uzvilcis viņam pasniegto T-kreklu ar Putina portretu.

Ja neizdodas video noskatīties iegultā veidā, tad tas ir šeit.

Igaunija jūlijā atcēla plānoto Sīgala uzstāšanos vietējā blūza festivālā, organizētājiem pēc festivāla programmas izziņošanas saskaroties ar nikniem pašmāju mūziķu, politiķu un iedzīvotāju protestiem.

"Stīvens Sīgals aizvadītajos mēnešos centies aktīvi iesaistīties politikā un tas darīts veidā, kāds ir nepieņems lielākajai daļai pasaules, kas ciena demokrātiju un likuma varu," toreiz norādīja Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets.

"Tāpat kā mēs nevaram pieņemt mūsu kaimiņvalsts daļēju okupāciju, mēs arī nevaram pieņemt šādas rīcības nesaprātīgu slavināšanu," sacīja Paets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!