Foto: EPA/LETA

Par nodomu beidzot doties pensijā paziņojis pats ilggadējākais ASV kongresmenis Džons Dindžels, kurš bijis pārstāvju palātas loceklis 58 gadus. Tagad viņš nolēmis vairs nebalotēties uz jaunu pilnvaru termiņu, vēsta "The Wall Street Yournal".

Medijiem 87 gadus vecais politiķis paskaidrojis, ka nevēlas, lai viņa politiskā karjera beigtos ar to, ka no kongresa viņu "iznes ar kājām pa priekšu". Pēdējā laikā sirmais politiķis esot vīlies ASV politikā - Kongress vairs neesot tāds kā senākos laikos, kad amerikāņu likumdevēji viens pret otru izturējušies ar cieņu un bijuši pieklājīgi.

Demokrātus pārstāvošais Dindžels pirmo reizi Kongresā ticis ievēlēts tālajā 1955. gadā, kad bija tikai 29 gadus vecs. Kopš tā laika vēlētāji viņu izvēlējušies par savu pārstāvi Kongresā kopumā 29 reizes. Kongresmeņa amatā sirmais politiķis "piedzīvojis" 11 ASV prezidentus.

Vienlaikus Dindžels uzsver, ka par veselību nežēlojas un uzskata sevi par tikpat saprātīgu un gudru, kā citus kongresmeņus.

Tiek pieļauts, ka Dindžela vietu ASV Kongresā varētu "mantot" viņa 60 gadus vecā sieva Debija Dindžela, jo vēlētāji, kas daudzkārt uzticējuši savas balsis Dindželam, vēlēšanās, kas notiks šā gada novembrī, varētu balstot par viņa sievu. Pati Dindžela gan pagaidām nav apstiprinājusi, ka kandidēs vēlēšanās. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!