Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ziemeļamerikas austrumu piekrasti pēc meteoroloģiskā fenomena "ciklons-bumba" piemeklējis rekordliels sals, un sniegs uzsnidzis pat tik tālu uz dienvidiem kā Floridas štats.

Daļā ASV un Kanādas temperatūra piektdienas naktī nokritusies līdz -29 Celsija grādu atzīmei, bet vēja dēļ sajūtu līmenī aukstums atbilst -67 Celsija grādiem, ziņo BBC.

Ekstrēmie laikapstākļi izraisījuši 19 cilvēku nāvi ASV un divu Kanādā.

Laikapstākļi radījuši haosu Ņujorkas Kenedija lidostā, kur lidmašīnām piektdien un sestdien stundām ilgi jāgaida izkāpšana. Kādas lidmašīnas pasažieris tviterī ierakstījis, ka pēc trīs stundu sēdēšanas lidmašīnā no Monreālas cilvēki sākuši zvanīt policijai un draudēt izlauzt gaisa kuģa durvis.

Haosa dēļ sestdien lidostā sadūrās divi lidaparāti. Pirms tam piektdienas naktī divas lidmašīnas saskrējās Toronto, kā rezultātā viena no tām aizdegās.

Spelgonis ASV iestājies pēc tā sauktā fenomena "ciklons-bumba", kas atnesa sniegputeņus plašā teritorijā gar austrumu piekrasti, kā arī viesuļvētras spēka vējus.

Meteorologi brīdina, ka bīstami stindzinošas temperatūras saglabāsies līdz pirmdienai.

Bostonā uzsnidzis vairāk nekā 30 centimetrus biezs sniegs, bet ostas rajonā augsti viļņi radīja plūdus, kuru ūdens sasalis ielās.

Savukārt Flordas dienvidos aukstuma dēļ no kokiem sākušas krist iguānas, kuru ķermeņi pārāk zemā temperatūrā sastingst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!