Foto: Publicitātes foto
Latvijas pilsonim Romānam Krilovam par dzērumā izraisītu ceļu satiksmes negadījumu, kurā bojā gājis 61 gadus vecs vīrietis un smagas traumas guvusi viņa 31 gadu vecā meita, piespriests deviņu gadu cietumsods, ziņo "The Telegraph".

Krilovs frontālu sadursmi izraisījis pērnā gada 19. oktobrī īsi pirms pusnakts, dzērumā braucot pa ceļa pretējo pusi un vienlaikus runājot pa mobilo telefonu, ziņo policija. Abas automašīnas spēcīgajā triecienā nolidojušas no ceļa, un glābējiem vajadzējis sagriezt automašīnas, lai no tām atbrīvotu cilvēkus.

41 gadu vecā Latvijas pilsoņa automašīnā "Volvo" atrasta atvērta "Jack Daniels" pudele, turklāt pats šoferis smirdējis pēc alkohola. Savukārt pēc mobilā telefona pārbaudes konstatēts, ka Krilovs pa to runājis aptuveni astoņas minūtes, un saruna pārtrūkusi tikai avārijas dēļ vai dažas sekundes pirms tās.

Bojāgājušais Nevils Bogs ar meitu Keriju Bamfortu incidenta brīdī bijuši mājupceļā no Tēva dienas koncerta. Vīrietis miris sadursmes brīdī, bet jaunā sieviete guvusi ļoti smagas traumas. Viņa nedēļu atradusies komā, bet turpmākās septiņas nedēļas pavadījusi intensīvajā aprūpē, kuru laikā sieviete vairākkārt operēta.

Krilovs tiesā atzinis vainu agresīvas braukšanas rezultātā izraisītā slepkavībā, nopietnu ievainojumu nodarīšanā, kā arī tajā, ka izvairījies no asins pārbaužu veikšanas.

Latvijas pilsonis iepriekš nebija sodīts ne Lielbritānijā, ne Latvijā, raksta "The Telegraph". Viņš Anglijā ieradies tikai pērnā gada vasarā.

Līdz ar deviņu gadu cietumsodu, par nodarījumu Krilovam uz četrpadsmit ar pus gadiem atņemta vadītāja apliecība un noteikts, ka pēc šī perioda viņš to varēs iegūt, tikai no jauna kārtojot braukšanas eksāmenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!