Anglijā un Velsā 52 vietās pie 33 upēm pastāv nopietni plūdu draudi, un situācija nākamo divu dienu laikā var pasliktināties dažos Ziemeļanglijas rajonos, kur karavīri palīdz nostiprināt pretplūdu barjeras, brīdināja Vides aizsardzības pārvalde.
Bojā gājušo skaits vētrās Lielbritānijā un Īrijā pēdējo desmit dienu laikā ir pieaudzis līdz 13 cilvēkiem.

Rajonos, kas vēl nav atkopušies no pagājušās nedēļas lietavām, atkal ir iestājies slikts laiks. Ukfīldas pilsēta Dienvidanglijā pārplūda otrreiz triju nedēļu laikā tāpat kā netālu esošā Jaldinga.

Pēdējie upuri atradās automobilī, kuram Rietumanglijā uzkrita koks, nositot divus pasažierus un smagi ievainojot šoferi.

Īrijas dienvidos 68 gadus vecu sievieti nosita vārtiņi pagalmā, kur viņa strādāja kopā ar vīru.

Nopietni plūdu draudi pastāv galvenokārt Anglijas dienvidos un dienvidrietumos, vidienē, un dažos ziemeļu un ziemeļaustrumu rajonos. Mazāk nopietni plūdu draudi ir 250 vietās.

Viena no vissmagāk cietušajām vietām ir vēsturiskā Jorkas pilsēta, kurai draud otra Ūzas upes pārplūšana.

Lauku ministrs Eliots Morlijs paziņoja, ka izdevumi par pretplūdu un piekrastes aizsardzību šogad sasniegs 400 miljonus mārciņu (ap 360 miljoniem latu). Vicepremjers Džons Preskots ir paziņojis par vēl 51 miljona mārciņu (46 miljonu latu) piešķiršanu šim mērķim četru gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!