Foto: AP/Scanpix

Uz vienu no aplenktajām Sīrijas teritorijām ceturtdien devies ANO palīdzības konvojs, pavēstīja ANO Humāno jautājumu koordinācijas biroja preses sekretārs Jenss Lerke. Līdz ar to starptautiskā organizācija atsākusi pēc pirmdien Alepo apkaimē notikušā uzbrukuma palīdzības konvojam un noliktavai pārtrauktās humānās operācijas.

"Šodien mēs nosūtām starpaģentūru konvoju pāri frontes līnijai ar steidzami nepieciešamo palīdzību cilvēkiem aplenktajā rajonā Damaskas lauku apvidū," teikts Lerkes paziņojumā.

ANO arī paziņojusi, ka tā sāks pati savu pirmdienas uzbrukuma izmeklēšanu.

ASV apsūdz Krieviju uzlidojuma sarīkošanā, bet Maskava to noliedz, sakot, ka Vašingtona izvirza apsūdzības, lai novērstu uzmanību no ASV vadītās koalīcijas 17.septembra uzlidojuma, kurā tika nogalināti vairāk nekā 60 Sīrijas armijas karavīri.

Krievija arī apgalvo, ka virs rajona, kur pirmdien tika apšaudīts palīdzības konvojs, atradies ASV koalīcijas bezpilota lidaparāts. Vašingtona to noliedz.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!