ANO augstā cilvēktiesību komisāre Mērija Robinsone pēc vizītes Čečenijā paziņojusi, ka ir noraizējusies par "nopietniem cilvēktiesību pārkāpumiem" šajā republikā un vainoja tajos Krieviju.
Robinsone, pirmdien atgriežoties no Ziemeļkaukāza Maskavā, žurnālistiem sacīja, ka viņa "vēlētos tikties ar prezidenta pienākumu izpildītāju Vladimiru Putinu" un apspriest šos jautājumus ar viņu.

Daloties iespaidos par savu braucienu, ANO augstā komisāre uzsvēra, ka viņu īpaši satraukuši lielie postījumi Groznijā, kur, pēc viņas vārdiem, situācija ir ļoti nopietna.

Robinsone sacīja, ka tas, ko viņa redzēja brauciena laikā Ziemeļkaukāzā, dod iemeslu "ļoti nopietnām sarunām" par šo tēmu ar Krievijas valdības pārstāvjiem.

Robinsone uzsvēra, ka visa atbildība par cilvēktiesību pārkāpumiem Čečenijā gulstas uz Krievijas varas iestādēm un viņa neatlaidīgi mēģinās panākt visu cilvēktiesību pārkāpumu gadījumu izmeklēšanu.

Savukārt Krievijas prezidenta palīgs Sergejs Jastržembskis žurnālistiem paziņojis, ka tikšanās ar Robinsoni nav bijusi un nav Putina darba plānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!