Foto: Reuters/Scanpix

Teroristiskā grupējuma "Daesh" kaujinieki Irākas pilsētā Mosulā otrdien nošāvuši 40 civiliedzīvotājus un viņu līķus pakāruši pie elektrības stabiem dažādās pilsētas vietās, atsaucoties uz ANO paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Nogalinātos kaujinieki apsūdzējuši nodevība un sadarbībā ar Irākas drošības dienestu. Apsūdzētie ietērpti oranžās drēbēs, uz kurām ar sarkanu bijis rakstīts "nodevēji un ISF (Irākas drošības dienesta) aģenti".

Savukārt trešdien 20 civiliedzīvotāji nošauti, jo kaujinieki viņus turējuši aizdomās par informācijas nopludināšanu. Savukārt aizvadītajā nedēļa grupējums paziņojis par septiņu savu kaujinieku nogalināšanu, jo tie bija pametuši kaujaslauku.

Tiek ziņots, ka vēl kāds vīrietis Mosulā publiski nošauts, jo pārkāpis "Daesh" ieviesto aizliegumu izmantot mobilos telefonus.

Kā liecina ANO paziņojums, civiliedzīvotāju noslaktēšana notikusi saskaņā ar "Daesh" pašizveidotās tiesas lēmumu.

ANO arī paudusi bažas par to, ka "Daesh" izmanto pusaudžus un zēnus, piemēram, trešdien publiskotajā video redzams, kā bērni nošauj četrus cilvēkus, kuri it kā tiek turēti aizdomās par spiegošanu.

Viens no avotiem, kas sniedzis informāciju ANO, ir kāds vīrietis, kurš, lai paglābtos no kaujinieku rīkota masu slaktiņa, tēlojis mirušu.

Kauja par Mosulas atbrīvošanu, kurā piedalās Irākas armija, Irānas atbalstītās šiītu brigādes, Kurdistānas pešmerga un Rietumvalstu speciālo uzdevumu vienības un ko atbalsta ASV vadītā starptautiskā koalīcija, sākās 17. oktobrī.

No islāmistu kaujiniekiem atkarotas plašas teritorijas uz ziemeļiem, austrumiem un dienvidiem no pilsētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!