ANO Drošības padome otrdien vienbalsīgi pieņēmusi rezolūciju par situāciju Ukrainā, ko pirms pāris dienām padomē iesniedza Krievija, vēsta ārvalstu mediji.

Tāpat padome aicinājusi visas Ukrainas konfliktā iesaistītās puses pārtraukt cīņas un izpildīt pamiera vienošanos.

Situāciju, ka nemierniekus Ukrainā atbalsta Maskava, kas vienlaikus arī izstrādājusi pieņemto rezolūciju, par "ironisku" nosaukusi ASV vēstniece ANO Samanta Pauera, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Padome apstiprināja pamiera vienošanos, kas 12.februārī tika panākta Ukrainas prezidenta Petro Porošenko, Krievijas prezidenta Vladimira Putina, Vācijas kancleres Angelas Merkeles un Francijas prezidenta Fransuā Olanda sarunās, kā arī aicināja visas iesaistītās puses to ievērot.

Padome arī izteikusi "visdziļāko respektu Ukrainas suverenitātei, neatkarībai un teritoriālajai integritātei" un "nopietnas bažas par traģiskajiem un vardarbīgajiem notikumiem Ukrainas austrumu reģionos".

Tāpat padome arī atkārtoti apstiprinājusi rezolūciju, kas tika pieņemta 2014.gada jūlijā.

"Jau kopš krīzes sākuma, Krievija aktīvi aicinājusi rast mierīgu atrisinājumu ietveroša, atklāta dialoga ceļā starp Ukrainas konfliktā iesaistītajām pusēm," padomei teicis Krievijas vēstnieks ANO Vitālijs Čurkins.

"Krievija paraksta vienošanās un tad dara visu, kas pa spēkam, lai tās sagrautu, Krievija cīnās par valstu suverenitāti un tad uzvedas it kā kaimiņu robežas nemaz neeksistētu," pēc balsojuma norādījusi Pauera.

Jau ziņots, ka par spīti uguns pārtraukšanas režīmam, Debaļcevē turpinās kaujas. Ukrainas pretterorisma centrs paziņojis, ka promaskaviskie kaujinieki otrdien 19 reizes apšaudījuši Ukrainas armijas pozīcijas.

Savukārt Putins otrdien aicinājis Ukrainas karavīrus Debaļcevē nolikt ieročus.

Debaļceve ir stratēģiski svarīga, jo tajā atrodas dzelzceļa mezgls, kas ļautu Krievijai apgādāt kaujinieku kontrolētās teritorijas Luhanskas un Doņeckas apgabalos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!