ANO, Eiropas Drošības un sadarbības organizācija un Eiropas Padome trešdien pieņemtajā kopējā paziņojumā aicina Krieviju ievērot cilvēktiesības Čečenijā. Organizāciju pārstāvji kopīgi pauduši cerību, ka Krievija apsvērs savu darbību Čečenijā, informē “Diena”. Paziņojuma autori vēlas panākt, ka Krievijas Federācija ievēros starptautiskos likumus un cilvēktiesības, un aicina stingri ievērot šīs tiesības.
Iespējams, ka Rietumu asā pozīcija likusi Krievijai mazliet mīkstināt savu apņēmību sestdien sākt Groznijas noslaucīšanu no zemes virsas.

Iespējams Eiropas Savienības līderi vienosies par pasākumiem pret Krieviju piektdien ES valstu vadītāju tikšanās laikā Helsinkos. Ultimātu “doties prom vai nomirt” domājams mīkstinājuši Rietumu brīdinājumi un nosodījums par karu Čečenijā, kā arī rietumvalstu gatavība pārtraukt palīdzības sniegšanu Maskavai, raksta “Diena”.

Kā jau ziņots, pēc ultimāta izsludināšanas ASV prezidents Bils Klintons paziņoja, ka Krievijai būs jāmaksā augsta cena par karu Čečenijā. Starptautiskais Valūtas fonds apturēja kredītdaļas izmaksu Krievijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!