Foto: AFP/Scanpix

ANO ģenerālsekretārs Bans Kimuns piektdien paudis pārliecību, ka Sīrijas konfliktā iesaistīto pušu apbruņošana nebūtu lietderīgs solis, jo "militārais ceļš ved tieši pretī tālākai valsts sairšanai, reģiona destabilizācijai un reliģiskās un starpkopienu spriedzes uzliesmošanai".

Bans aicināja pastiprināt centienus sasaukt starptautisku Sīrijas miera konferenci un norādīja, ka ieroču plūsma uz Sīriju situācijai par labu nenāks, lai kura no pusēm arī netiktu apbruņota.

Sīrijas konflikts ilgst jau vairāk nekā divus gadus, un tajā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 93 000 cilvēku, arī vismaz 6500 bērnu, liecina jaunākie dati, kurus ceturtdien atklātībai nodevis ANO cilvēktiesību birojs.

ASV nolēmušas palielināt atbalstu Sīrijas nemierniekiem, tostarp sniegt "militāru palīdzību".

Vašingtona šādu lēmumu pieņēmusi, jo pārliecinājusies, ka Sīrijas režīms pret nemiernieku spēkiem izmantojis ķīmiskos ieročus, šādi pārkāpjot ASV noteikto "sarkano līniju".

ASV piektdien nosūtījušas vēstuli ANO, kurā izklāstīti pierādījumi par ķīmisko ieroču izmantošanu Sīrijā, atklāja Kimuns un ASV vēstniece ANO Sūzana Raisa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!