Foto: AP/Scanpix

Krievijai ir liegts nosūtīt savus karavīrus uz miera uzturēšanas misiju Golānas augstienēs, jo tā ir viena no piecām ANO Drošības padomes pastāvīgajām dalībvalstīm, piektdien pavēstīja ANO pārstāvis.

Kā ziņots, Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien apliecināja, ka Krievija ir gatava Golānas augstienēs aizvietot Austrijas miera uzturētājus, kuri tiks atsaukti no ANO misijas šajā reģionā.

"Ņemot vērā sarežģīto situāciju, mēs varētu aizstāt Austrijas kontingentu šajā reģionā uz robežas starp Izraēlas karavīriem un Sīrijas armiju. Protams, tikai tādā gadījumā, ja reģionālie spēki tajā būs ieinteresēti, ja ANO ģenerālsekretārs mums to lūgs," skaidroja Putins.

Austrija nolēmusi atsaukt savus karavīrus no ANO miera uzturēšanas misijas Golānas augstienēs. Šāds paziņojums izskanējis pēc saņemtās informācijas, ka Sīrijas nemiernieki uz laiku bija sagrābuši savā kontrolē Kunaitiras robežpunktu uz Izraēlas-Sīrijas pamiera līnijas Golānas augstienēs. Pēcāk gan Sīrijas armijas spēkiem ceturtdien izdevies to atkal atgūt savā pārziņā.

Austrija ANO misijā Golānas augstienēs piedalījusies kopš 1974.gada, un tā ir viena no valstīm, kas operācijai nodrošina lielāko karavīru skaitu - ap 380 militārpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!