Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekretārs Kofi Annans, kas iecelts par ANO un Arābu līgas īpašo sūtni Sīrijā, sestdien dosies uz Damasku, pirmdien žurnālistiem paziņoja Arābu līgas vadītājs Nabils al Arabi.

Annanu vizītē pavadīs viņa vietnieks, bijušais Palestīnas ārlietu ministrs Nasers al Kudva.

Tā būs viņu pirmā vizīte Sīrijā, kur valdība jau gadu vardarbīgi apspiež opozīcijas sacelšanos.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien paziņoja, ka Arābu līgas valstu un Krievijas ārlietu ministri sestdien tiksies Ēģiptes galvaspilsētā Kairā, lai apspriestu krīzi Sīrijā.

Februāra beigās, kad Annans tika iecelts jaunajā amatā, starptautiskie izmeklētāji ANO iesniedza Sīrijas militārpersonu un politiķu sarakstu, kas tiek turēti aizdomās par iespējamiem noziegumiem pret cilvēci.

Annanu jaunajā amatā iecēla ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns un Arābu līgas ģenerālsekretārs Nabils al Arabi. Annana kā sūtņa Sīrijā darbības mērķis ir darīt galu vardarbībai un cilvēktiesību pārkāpumiem un veicināt mierīgu atrisinājumu Sīrijas krīzei.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. ANO ģenerālsekretāra vietnieks politiskajās lietās Lins Pasko paziņojis, ka nemieros Sīrijā gājuši bojā vairāk nekā 7500 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!