Foto: AFP/Scanpix

Cenšoties nelegāli sasniegt Eiropu, Vidusjūrā šogad noslīkuši vairāk nekā 5000 migrantu, piektdien paziņoja ANO.

Pēdējais migrantu kuģu nogrimšanas gadījums konstatēts ceturtdien, kad apmēram 100 cilvēki varētu būt noslīkuši, apgāžoties divām gumijas laivām, informēja ANO bēgļu lietu aģentūra UNHCR.

Aģentūra oktobrī paziņoja, ka šogad, cenšoties sasniegt Eiropu, Vidusjūrā bojā gājuši 3800 migranti, kas ir rekordliels skaits.

Bojāgājušo skaits pieaudzis, jo cilvēku kontrabandisti aizvien vairāk izmanto sliktas kvalitātes kuģus un laivas, peļņas palielināšanas nolūkos cenšoties tajos savietot pēc iespējas vairāk cilvēku, norādīja UNHCR.

"2016. gadā katru dienu Vidusjūrā gājuši bojā vidēji 14 cilvēki," pavēstīja UNHCR.

Bojāgājušo skaita pieaugums piedzīvots situācijā, kad Eiropā veiksmīgi nokļuvušo nelegālo imigrantu skaits ievērojami sarucis.

Starptautiskā Migrācijas organizācija (IOM) piektdien paziņoja, ka nelegālās migrācijas ceļus Vidusjūrā līdz šim brīdim šogad veiksmīgi izmantojuši gandrīz 360 000 cilvēku. Pērn Eiropā šādā veidā nokļuva vairāk nekā miljons cilvēku.

Tā sauktā Balkānu migrācijas maršruta slēgšana un Eiropas Savienības vienošanās ar Turciju par nelegālās imigrācijas apkarošanu ir ievērojami samazinājusi nelegālo imigrāciju Eiropā no Tuvajiem Austrumiem un Afganistānas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!