Foto: Reuters/Scanpix

Beļģijas policija ceturtdien aizturējusi vīrieti, kurš centies ar automašīnu lielā ātrumā ietriekties cilvēku pūlī iepirkšanās rajonā ostas pilsētā Antverpenē, pavēstīja policijas preses pārstāvis.

"Automašīna ar Francijas numuru zīmēm centās lielā ātrumā iebraukt iepirkšanās ielā. Aizturēts maskēšanās tērpā ģērbies vīrietis. Gājējiem bija jālec malā," preses konferencē Antverpenē pavēstīja policijas priekšnieks Seržs Mūters.

Pēc viņa teiktā, uzbrucējs ir Ziemeļāfrikas izcelsmes.

Tikmēr prokuratūra paziņojusi, ka aizturētais ir Francijas pilsonis un viņa automašīnā atrasta šautene un aukstie ieroči.

"Bagāžniekā tika atrasti dažādi ieroči - aukstie ieroči, šautene un trauks ar līdz šim neidentificētu šķidrumu," teikts federālās prokuratūras paziņojumā. "Aizdomās turamais ir 1977. gada 8. maijā dzimušais Francijas pilsonis un iedzīvotājs Mohameds R."

Lielā ātrumā braucošo automašīnu sākotnēji pamanījuši karavīri, kas pretterorisma operācijas ietvaros izvietoti valstī, taču viņiem to nav izdevies apturēt. Īsi pēc tam to apturējuši Antverpenes policijas ātrās reaģēšanas spēki, paziņoja prokuratūra.

Kā norādīja prokuratūra, automašīna braukusi "ļoti lielā ātrumā" un "vairākas reizes gājēji bija briesmās".

"Visas Antverpenes vārdā es pateicos karavīriem, kuri iejaucās, policijai un īpašajiem reaģēšanas spēkiem," tviterī pavēstīja Antverpenes mērs Barts de Vevers.

Beļģijas varasiestādes sakarā incidentu pastiprinājušas drošību Antverpenē..

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!