Foto: AFP/Scanpix

Spānijas premjerministrs Marjano Rahojs piektdien par neciešamiem nosaucis Katalonijas neatkarību atbalstošas politiķes izteikumus, ka Madride ir draudējusi uz Kataloniju nosūtīt armiju un tādā gadījumā ielās gulēs līķi, ja reģions turpinās neatkarības centienus.

Partiju "Katalonijas Kreisie republikāņi" (ERC) pārstāvošā politiķe Marta Rovira paziņoja, ka šāds Madrides centrālās valdības brīdinājums pēc 1.oktobrī notikušā Katalonijas neatkarības referenduma esot nodots līdzšinējam Katalonijas premjerministram Karlesas Pudždemonam un līdzšinējam vicepremjeram Urialam Džunkerasam, kurš ir Roviras partijas biedrs.

Rovira pavēstīja, ka draudi esot nākuši no zināmiem Spānijas valdības avotiem, tomēr viņa tos neatklāja.

Rahojs šos izteikumus nosauca par "apkaunojošiem" un "briesmīgiem meliem".

Viņš uzsvēra, ka "dzīvē ne viss ir pieļaujams", un lai arī cilvēki drīkst aizstāvēt savu nostāju, kā vien vēlas, šādi apgalvojumi ir "neciešami".

Pēc 1.oktobrī notikušā Katalonijas neatkarības referenduma Madride reģionā atjaunoja savu tiešo pārvaldi, atlaida Katalonijas reģionālo valdību un parlamentu un izsludināja reģionālā parlamenta pirmstermiņa vēlēšanas, kas paredzētas 21.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!