Foto: AFP/Scanpix
Pirmdienas rītā notikušā apšaudē kādā karaflotes ēkā Vašingtonā gājuši bojā 13 cilvēki, bet vēl astoņi ievainoti. Starp bojāgājušajiem ir arī pats apšaudes sarīkotājs, kurš darbojies vienatnē, vēsta raidsabiedrība CNN.

No astoņiem cietušajiem trīs ir sašauti, bet pārējie guvuši cita veida ievainojumus. Divi ievainotie ir likumsargi. Tikmēr policija, pretēji iepriekš paustajam, ir pārliecināta, ka uzbrucējs bijis tikai viens - 34 gadus vecais Ārons Aleksiss, kurš gājis bojā.

Uzbrucēja upuri bijuši vecumā no 46 līdz 73 gadiem, norāda CNN.

Zināms, ka 34 gadus vecais šāvējs ir militārais līgumdarbinieks no Teksasas, bet amatpersonas turpina meklēt informāciju par šo personu.

Jau vēstīts, ka pirmdien notikusi apšaude kādā karaflotes ēkā Vašingtonā.

Sākotnēji policija paziņoja, ka apšaudi varētu būt sarīkojuši trīs cilvēki, bet vēlāk šī informācijas precizēta, ka uzbrucējs bijis tikai viens. Pagaidām nav skaidrs, kāds bijis apšaudes iemesls. ASV varas iestādes paziņoja, ka tām nav pamata uzskatīt šo apšaudi par terora aktu.

Prezidents Baraks Obama uzrunā tautai nodevēja šo apšaudi par gļēvuļu rīcību, uzbrūkot militārpersonām un civiliedzīvotājiem, kuri kalpo savai valstij, ziņo CNN. "Viņi zina par briesmām, kas gaida dienestā ārzemēs, bet šodien viņi sastapās ar neiedomājamu vardarbību, kuru mēs negaidījām ieraudzīt tepat mājās," sacīja prezidents.

Flotes jūras sistēmu vadības štāba ēkā atskanējuši vismaz trīs šāvieni, mikroblogošanas vietnē "Twitter" sākotnēji paziņoja flote. Saskaņā ar vietējo mediju informāciju, pirmie šāvieni atskanējuši darbadienas sākumā, aptuveni 8:30 pēc vietējā laika.

Ēkā, lai meklētu šāvēju, iegājai policija. Iestādes darbiniekiem ieteikts palikt savās darba vietās, skaidro flote.

Štābā, kur inženieri iepērk, projektē, uztur kuģus un zemūdenes, strādā līdz 3000 cilvēku, norāda BBC. Daļa no darbiniekiem gan paspēja pamest ēku, jo kāds bija ieslēdzis ugunsgrēka signalizāciju.

Vairākus kvartālus ap notikuma vietu slēgusi policija.

Viens no ēkas darbiniekiem Tims Darems pastāstījis raidsabiedrībai BBC, ka brīdī, kad atskanēja šāvieni, viņš ieraudzīja cilvēku ar ieroci. "Viņš stāvēja patālu, un mēs nevarējām saskatīt viņa seju. Viņš pacēla ieroci un tēmēja uz mums, pēc tam izšāva. Mēs mēģinājām aiziet, un lodes trāpīja sienas augšējā daļā," stāstījis Darems.

Profesors Harijs Soliss, kurš agrāk strādājis ēkā, raidsabiedrībai BBC pavēstījis, ka tajā nevar iekļūt jebkurš gribētājs, jo tas ir svarīgs militārais objekts un nepieciešama speciāla caurlaide.

Komandas centra ēka ir vecākais ASV Kara flotes krasta objekts, tā ir celta XIX gadsimta sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!