Foto: AFP/Scanpix

Aizdomās par apšaudes sarīkošanu ģimenes plānošanas klīnikā Koloradospringsā, ASV, bijis pret abortiem, vēstī raidsabiedrība BBC.

Ārvalstu medijs raksta, ka aizturēšanas brīdī 57 gadus vecais Roberts Levis Dīrs sacījis "vairāk nekādas bērnu dalīšanas pa gabaliem". Notikuma aculiecinieki stāstījuši, ka Dīra rīcība motivēta ar opozīciju abortu jautājumā.

Jau ziņots, ka pirmdien, 27. novembrī, Kaloradospringsā ģimenes plānošanas klīnikā notikusi apšaude, kurā bojā gājuši divi civiliedzīvotāji un policists. Savukārt deviņi citi cilvēki tikuši ievainoti.

Pēc notikušā ASV prezidents Baraks Obama atkārtoti nācis klajā ar jau iepriekš izteiktu aicinājumu ieviest stingrāku šaujamieroču kontroli valstī. Iepriekš Obamas pret centieniem panākt stingrāku šaujamieroču lietošanas regulējumu iebildumi bijuši ASV Kongresā.

BBC vēstī, ka aizdomās par apšaudes sarīkošanu turētais Dīrs ir bijis vienpatis, kurš dzīvojis kalnu namiņā Ziemeļkarolīnā. Sīkāku informāciju policija saistībā ar notikušo nav sniegusi, taču ASV prezidents vīrieša pielietoto ieroci raksturojis kā "uzbrukuma ieroci". Prezidents tāpat minējis, ka nepieciešams izbeigtu "vieglu kara ieroču pieejamību" ASV ielās.

Atsaucoties uz vietējo laikrakstu "Colorado Springs Gazette", BBC informē, ka Dīrs jau iepriekš arestēts Ziemeļkarolīnā un Dienvidkarolīnā, tostarp divreiz par nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem 2002. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!