Ar Parīzes slaktiņa izmeklēšanu saistītā operācijā Briseles apkaimē otrdien ievainoti četri beļģu policisti, paziņojušas amatpersonas.

Aculiecinieki raidsabiedrībai "Sky News" ziņojuši, ka vairākas minūtes notikusi smaga apšaude.

Policisti guvuši vieglus savainojumus, vēsta aģentūra "Belga". Citi mediji ziņo, ka apšaudē izmantoti Kalašņikova automāti.

Divi aizdomās turētie vēl nav notverti, vēsta "Belga".

Savukārt britu raidsabiedrība BBC ziņo, ka apšaudē viens no aizdomās turētajiem ir neitralizēts.

Aizdomās turamā nāvi apstiprinājuši arī policijas pārstāvji, vēsta "Sky News". Vēl divi tiek meklēti.

Policijas pārstāvji apgalvojuši, ka aizdomās turamais, kurš noslepkavots operācijas gaitā, nav Salahs Abdeslams - galvenais aizdomās turamais Parīzes slaktiņa lietā, paziņoja Beļģijas federālā prokuratūra.

"Pārmeklējot māju tika atrasts līķis. Tā identitāte nav noskaidrota, bet katrā gadījumā tas nav Salahs Abdeslams," sacīja prokuratūras pārstāvis Ēriks van der Sipts.

Policijas pārstāvji BBC pastāstījuši, ka aizdomās turētie mukuši pa jumtiem.

Apšaude notikusi Forē reģionā netālu no autoražotāja "Audi" rūpnīcas.

Raidorganizācija RTBF ziņo, ka policija rajonu norobežojusi.

Savukārt raidsabiedrība "Sky News" vēsta, ka cilvēkiem divās skolās un divās bērnu istabās netālu no apšaudes vietas drošības apsvērumu dēļ likts palikt iekštelpās.

Uzbrukumos Parīzē 13. un 14. novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Parīzes terorakti tika izplānoti Sīrijā, sagatavoti Beļģijā un pastrādāti ar francūžu palīdzību, uzreiz pēc slaktiņa paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!