Foto: AP/Scanpix
13 cilvēki, to skaitā trīs gadus vecs bērns, ievainoti apšaudē Čikāgā, kas, domājams, ir saistīta ar bandu vardarbību, atsaucoties uz policiju, vēsta aģentūra "Reuters".

"Es varu pateikt, ka izmeklēšana turpinās un 13 cilvēki ir sašauti," piektdien paziņoja Čikāgas policijas pārstāve Amina Grīra. Vēl vismaz divi ievainotie ir nepilngadīgi, informē raidsabiedrība BBC.

Ceturtdienas naktī notikusī apšaude seko pirmdienas traģēdijai ASV galvaspilsētā, kur bijušais karavīrs Karaflotes bāzē nošāva 12 cilvēkus un gāja bojā apšaudē ar policiju.

Pagaidām neviena persona saistībā ar uzbrukumu nav aizturēta. "Pašlaik mēs uzskatām, ka šaušanas motīvi ir saistīti ar bandām," skaidro Grīra. Aculiecinieki stāsta, ka uguni atklājuši divi vīrieši.

Apšaude notikusi kādā basketbola laukumā, ziņo BBC. Ievainoto transportēšanai uz slimnīcām bija nepieciešamas desmit ātrās palīdzības automašīnas.

Čikāga pēdējos gados ir pārņēmusi šaujamieroču vardarbības sērga, 2012. gadā slepkavību skaitam sasniedzot 500. Tikmēr Ņujorkā, kur ir trīs reizes vairāk iedzīvotāju, šajā pašā periodā reģistrētas 419 slepkavības, liecina Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!