Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Afganistānas galvaspilsētas Kabulas notikušajā apšaudē luksusa viesnīcā "Inter-Continental Kabul" bojā gājušo skaits pieaudzis līdz 22, pirmdien vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Jau ziņots, ka sestdienas vakarā Kabulā viesnīcā "Inter-Continental Kabul" iebruka bruņoti cilvēki, kuri atklāja uguni uz viesnīcas apmeklētājiem, kā arī aizdedzināja viesnīcas virtuvi. Sākotnēji drošības spēki sestdien paziņoja, ka viesnīcā iebrukuši četri uzbrucēji, bet vēlāk tie precizēja, ka tomēr bijuši seši uzbrucēji.

Aculiecinieks BBC pastāstījis, ka uzbrucēji vērsušies tieši pie ārzemju pilsoņiem, kas atradušies viesnīcā.

Afganistānas vietējai raidorganizācijai "Tolo News" avoti atklājuši, ka bojā gājušo skaits varētu pieaugt līdz 43. Pagaidām dažādos medijos ir arī sniegts atšķirīgs skaits par bojā gājušajiem.

Drošības spēki nogalinājuši trīs uzbrucējus, bet izglābuši aptuveni 160 cilvēkus. Lai glābtos no uzbrucējiem, viesnīcas viesi pat sasējuši palagus un laidušies no balkoniem, vēsta medijs.

Kā ziņo BBC, viesnīca "Inter-Continental Kabul" pieder valstij. Tajā tiek organizētas ne tikai konferences un citi politiskie pasākumi, bet arī kāzas. Arī apšaudes dienā norisinājās Afganistānas Telekomunikāciju ministrijas rīkota konference, kurā bija ieradušās vismaz 34 amatpersonas.

Uzbrukums noticis dažas dienas pēc tam, kad ceturtdien ASV Valsts departaments izplatīja brīdinājumu par iespējamu teroristu uzbrukumu Kabulas viesnīcām.

"Mēs esam informēti par ziņām, ka ekstrēmistu grupējumi varētu plānot uzbrukumu viesnīcām Kabulā," teikts paziņojumā. Tiesa, tajā tika atzīmēts, ka, iespējams, viens no mērķiem varētu būt viesnīca, kura atrodas netālu no lidostas.

Šī nav pirmā reize, kad uzbrucēji par savu mērķi izvēlējušies tieši viesnīcu "Inter-Continental Kabul". 2011. gadā viesnīcā iebruka teroristiskā grupējuma "Taliban" pārstāvji. Tolaik bojā gāja 28 cilvēki, tajā skaitā arī deviņi uzbrucēji.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies teroristiskais grupējums "Taliban", svētdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!