Apšaudē, kas trešdien notika ASV Kalifornijas štata Sanbernardino pilsētā, nogalināto skaits ir pieaudzis līdz vismaz 14 cilvēkiem, un policija arī nošāvusi divus no apšaudē aizdomās turētajiem - vīrieti un sievieti.

Sākotnēji bija ziņots, ka apšaudi sarīkojuši trīs cilvēki, bet policija vēlāk precizēja, ka bijuši tikai divi uzbrucēji, kas abi ir nošauti un neviens aizdomās turētais vairs netiek meklēts.

Apšaude notika palīdzības centrā cilvēkiem ar attīstības traucējumiem Ziemassvētku ballītes laikā, paziņoja Sanbernardino policijas priekšnieks Džerods Burguans. To sarīkoja bruņots Sanbernardino apgabala darbinieks un viņa sieva, uzbrūkot saviem darba biedriem no Sabiedriskās veselības departamenta, kuri rīkoja ballīti centra konferenču zālē.

Apšaudē arī tika ievainoti vismaz 17 cilvēki.

Uzbrucēji bija militāra stila tērpos un ar kaujas ieročiem, un viņu sejas sedza maskas. Kādu laiku tika izmeklēta iespējamība, ka aizdomās turētie atstājuši ēkā kādu sprāgstierīci.

Varas iestādes neizslēdz iespējamību, ka noticis terorakts, paziņoja Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) Losandželosas biroja direktora palīgs Deivids Baudičs.

Policija paziņoja, ka tās nošautie uzbrucēji ir 28 gadus vecais Sajeds Rizvans Farūks, kurš dzimis ASV un strādājis Sanbernardino apgabalā kā vides veselības speciālists, un viņa 27 gadus vecā sieva Tašfīna Malika.

Viņi tika nošauti, kad izmeklētāji trešdienas vakarā iebruka dzīvokļu kompleksā netālajā Redlendsas pilsētā, kur aizdomās turētie bija redzēti, pirms viņus sāka vajāt policija. Starp šī kompleksa iedzīvotājiem bija reģistrēts Sajeds Farūks.

Darba kolēģis pastāstīja, ka Farūks pavasarī bija aizbraucis uz Saūda Arābiju un pēc mēneša atgriezies no turienes kopā ar savu jauno sievu, kas bijusi farmaceite. Pārim šogad piedzimis bērns.

Kolēģis sacīja, ka Farūka uzvedībā nebija nekā neparasta, ja neskaita to, ka viņš pirms dažiem mēnešiem uzaudzēja bārdu.

Pēc notikušās apšaudes Sanbernardino apgabala iestādes ceturtdien un piektdien lielākoties būs slēgtas, un strādās tikai visnepieciešamākās no tām.

Notikusī apšaude upuru skaita ziņā ir lielākā ASV kopš 2012.gada 14.decembra, kad Konektikutas štata Ņūtaunas pilsētā Sendihukas pamatskolā tika nošauti 26 cilvēki, tai skaitā 20 bērni.

Tā notika nepilnu nedēļu pēc tam, kad bruņots vīrietis nošāva trīs cilvēkus ģimeņu plānošanas centrā Kolorado štatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!