ASV Luiziānas štatā ceturtdien kāds vīrietis sarīkojis apšaudi kinoteātrī, nogalinot trīs cilvēkus un septiņus ievainojot, bet pats pēc tam izdarījis pašnāvību, paziņojusi policija.

Šāvējs sarīkoja slaktiņu Lafietas kinoteātrī "Grand 16" komēdijas "Trainwreck" seansa laikā.

Policija paziņoja, ka ir identificējusi šāvēju, bet viņa vārdu neatklāja. Zināms vien tas, ka šāvējs bijis 58 gadus vecs baltais vīrietis, kurš pēc tam miris no paša izraisītiem ievainojumiem.

Aculiecinieku teiktais liecina, ka kinoteātrī viņš nav izraudzījies konkrētus upurus, bet sācis šaut uz visiem apkārtējiem. Tobrīd kinoteātrī atradās aptuveni 100 cilvēku.

Luiziānas gubernators Bobijs Džindals jau nosodījis notikušo vardarbības aktu un slimnīcā apmeklējis dažus no cietušajiem.

Lafietas policijas priekšnieks sacīja, ka policija reaģējusi minūtes laikā pēc pirmā zvana saņemšanas. Kinoteātrī nekavējoties ieradušies četri policisti.

"Viņi dzirdēja šāvienus," atklāja policijas priekšnieks, piebilstot, ka kinoteātrī policisti atraduši šāvēju jau mirušu.

Pirms trim gadiem 27 gadus vecais Džeimss Holmss sarīkoja slaktiņu vienā no Kolorado pavalsts kinoteātriem un noslepkavoja 12 cilvēkus. ASV zvērinātie pagājušo ceturtdien atzina viņu par vainīgu šajā noziegumā, lai gan aizstāvība uzstāja, ka apsūdzētais tobrīd bijis nepieskaitāms.

Zvērinātajiem vēlāk vēl jālemj, vai Holmsam par pastrādāto piespriežams nāvessods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!