Foto: AP/Scanpix
Piektdien, 22. jūlijā, Minhenes iepirkšanās centrā izcēlusies apšaude, kurā bojā gājuši deviņi, bet ievainoti vēl vairāki cilvēki. Pēc tam apšaude izcēlusies arī metro. Portāls "Delfi" piedāvā notikumiem Vācijā sekot līdzi teksta tiešraidē.

Britu raidsabiedrība "Sky News" ziņo, ka apšaude izcēlusies lielākajā Minhenes iepirkšanās centrā "Olympia-Einkaufszentrum (OEZ)". Tāpat tiek ziņots par otru apšaudi, kas izcēlusies Minhenes metro stacijā "Štahus".

Šāvējs no iepirkšanās centra esot skrējis uz metro staciju, kur pa ceļam sašāvis vairākus cilvēkus, informē "The Bild".

Britu raidsabiedrība "Sky News" vēsta, ka cilvēki no stacijas tiek evakuēti.

Tiek saņemta arī informācija, ka apšaudē iepirkšanās centrā bojā gājuši vairāki cilvēki, atsaucoties uz Vācijas mediju rīcībā esošo informāciju, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Savukārt ziņu aģentūrai AFP policijas pārstāvis norādījis, ka apšaudē iepirkšanās centrā bojā gājis vismaz viens cilvēks, bet vairāki ievainoti. Tikmēr Vācijas mediji ziņojot jau par 15 upuriem, informē "Sky News".

Ap iepirkšanās centru slēgtas ielas, kā arī centru ielenkuši policisti. Virs tā lidojot arī helikopteri.

Minhenē apturēta arī sabiedriskā transporta kustība, slēgti autobusu maršruti un tramvaju kustība, kā arī apturēta vilcienu satiksme, informē "Sky News".

Tā kā šāvēji vēl nav notverti, Vācijas drošības iestādes aicina Minhenes iedzīvotājus neatstāt mājas, savukārt taksometru šoferi tiek aicināti neuzņemt pasažierus, jo īpaši tajā Minhenes rajonā, kurā notika apšaude.

Vācijas policija, atsaucoties uz aculiecinieku vēstīto, paudusi, ka apšaudi piedalījušies trīs bruņoti cilvēki.

Kāda aculieciniece, kas straumējusi video no iepirkšanās centra, kurā norisinājusies apšaude, sacījusi, ka "šāvējs iemucis metro stacijā. Policija mēģina viņu notvert".

Par notikušo neviens grupējums līdz šim brīdim nav uzņēmies atbildību, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!