Foto: AFP/Scanpix

Sadursmēs starp Ukrainas valdības spēkiem un prokremliskajiem kaujiniekiem Doņeckas priekšpilsētās pēdējās diennakts laikā zaudējuši dzīvību seši civiliedzīvotāji, paziņojis pilsētas vicemērs Konstantīns Savinovs. Vēl 13 cilvēki ievainoti. Artilērijas šāviņš daļēji sagrāvis kādu skolu.

Svētdien situācija pilsētā ir relatīvi mierīga, tomēr saspringta, ne visur izdevies atjaunot kopš sestdienas apšaudēm traucēto elektroenerģijas padevi.

Tikmēr Luhanskā sestdien apšaudīšanās laikā nogalināti trīs mierīgie iedzīvotāji un vēl astoņi nogādāti slimnīcās ar ievainojumiem. Sagrautas vairākas dzīvojamās ēkas, skola un lielveikals, cietusi kāda poliklīnika un bērnudārzs. Kā ziņots, pilsētas mērs Serhijs Kravčenko iepriekš pavēstīja, ka situācija Luhanskā ir uz humānās katastrofas sliekšņa, pilsēta atrodas "pilnīgā blokādē un izolācijā". Luhanskā nav gaismas, ūdens, sakaru, interneta, benzīna, dīzeļdegvielas un gāzes, trūkst pārtikas, tikpat kā nav arī skaidras naudas un lielajā karstumā jau ilgāku laiku netiek izvesti atkritumi.

Prokrievisko kaujinieku grupējuma "Luhanskas tautas republika" interneta vietne par humāno katastrofu klusē.

Stratēģiski svarīgajā Horļivkas pilsētā naktī uz svētdienu artilērijas apšaudēs nogalināts viens un ievainoti 16 cilvēki, sagrautas vairākas privātmājas.

Ukrainas Nacionālās drošības padomes preses centra vadītājs Andrijs Lisenko svētdien paziņojis, ka prokremlisko kaujinieku kontrolēto teritoriju Donbasā pretterorisma operācijas laikā izdevies samazināt par trim ceturtdaļām. Pēc viņa teiktā, Ukrainas armijai pietiks ieroču un munīcijas, lai uzvarētu teroristus.

Nacionālās drošības padomes interneta vietnē teikts, ka Krievija pie Ukrainas robežas savilkusi 34 bruņutehnikas vienības ar miera uzturētāju simboliku. Padome norāda, ka Krievija pie robežas koncentrē karavīrus un bruņojumu.

Kā tikmēr paziņojis Ukrainas robežapsardzes dienests, teroristi turpina apšaudīt gan pretterorisma operācijas spēku pozīcijas, gan robežsargu posteņus, gan provokatīvos nolūkos arī Krievijas Federācijas teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!