Foto: AFP/Scanpix

Vēlētāji ASV Floridas štatā, pēc visa spriežot, ar pārliecinošu balsu vairākumu 8. novembra referendumā atbalstīs medicīniskās marihuānas legalizāciju, liecina otrdien izplatītie aptaujas rezultāti.

77 % potenciālo vēlētāju gatavojas atbalstīt štata konstitūcijas labojumus, ar kuriem tiks legalizēta marihuānas lietošana medicīniskiem mērķiem, konstatēts Ziemeļfloridas Universitātes Sabiedriskās domas pētniecības laboratorijas aptaujā.

"Ne tikai demokrāti to dedzīgi atbalsta, bet pat republikāņu skaits pārsniedz pieņemšanai nepieciešamo 60 % slieksni," sacīja laboratorijas pārstāvis Maikls Binders.

Vislielākais atbalsts ir par 34 gadiem jaunāko vēlētāju vidū, bet arī daudzi par 65 gadiem vecāki vēlētāji atbalsta labojumus.

18 % apņēmušies balsot pret grozījumiem, bet 4 % vēl nav izlēmuši.

Pētnieki arī 2014. gada aptaujā konstatēja, ka 67 % floridiešu ir par šādiem konstitūcijas grozījumiem, tomēr referendumā togad labojumus apstiprināt neizdevās.

Par labojumiem nobalsoja tikai 57,6 % vēlētāju, un netika sasniegts grozījumu pieņemšanai nepieciešamais 60 % slieksnis.

Puse no ASV 50 štatiem, kā arī galvaspilsēta Vašingtona ir legalizējusi marihuānas lietošanu medicīniskiem mērķiem. Vairākos štatos ir atļauta arī marihuānas lietošana izklaides nolūkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!