Foto: AFP/Scanpix

78% aptaujāto Francijas iedzīvotāju vēlētos, lai otrdien gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās atkārtoti amatā tiktu ievēlēts pašreizējais ASV vadītājs demokrāts Baraks Obama, nevis viņa sāncensis no Republikāņu partijas Mits Romnijs, liecina pirmdien publiskoti sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Pēc televīzijas kanāla BFMTV pasūtījuma veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka tikai 5% aptaujāto Francijas iedzīvotāju vēlētos prezidenta maiņu ASV un balsotu par Romniju. 17% aptaujāto atzina, ka viņi neizvēlētos nevienu no ASV prezidenta amata kandidātiem.

Francijā Obamam īpaši liels atbalsts ir galēji labējās pret migrantiem vērstās Nacionālās frontes, ko vada Marina Lepēna, atbalstītāju vidū. 61% no aptaujātajiem Nacionālās frontes atbalstītājiem teica, ka ASV prezidenta amatā vēlētos redzēt Obamu, bet 14% pauda atbalstu Romnijam.

Pētījumu aģentūra CSA laikā no 31.oktobra līdz 2.novembrim Francijā aptaujāja 975 cilvēkus.

Otrdien ASV notiks prezidenta vēlēšanas. Galvenie pretendenti uz augsto amatu ir demokrāts Obama un republikānis Romnijs, tomēr vēl četriem kandidātiem ir teorētiskas izredzes tikt ievēlētiem - Libertāriešu partijas kandidātam Gerijam Džonsonam, Zaļās partijas kandidātei Džilai Steinai, Konstitūcijas partijas kandidātam Virdžilam Gudam un Taisnīguma partijas kandidātam Rokijam Endersonam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!