Foto: Reuters/Scanpix

ASV Demokrātu partijas Baltā nama pretendente Hilarija Klintone līdz astoņiem procentpunktiem palielinājusi savu pārsvaru pār republikāņu konkurentu Donaldu Trampu, liecina ziņu aģentūras "Reuters" un pētījumu centra "Ipsos" otrdien izplatītās aptaujas dati.

Vēl piektdien Klintones pārsvars pār Trampu bija seši procentpunkti.

Aptuveni 43 % potenciālo vēlētāju atbalsta Klintoni, 35 % - Trampu, bet 9 % izvēlējušies atbildi "cits". Aptauja veikta no 28.jūlija līdz 1.augustam, un tās gaitā iztaujāti 1289 potenciālie vēlētāji. Aptaujas ticamības intervāls ir trīs procentpunkti.

Tramps pēdējās dienās izsaucis kritikas vētru kā no sabiedroto, tā oponentu puses, pēc tam kad viņš bija atļāvies kritizēt 2004. gadā Irākā kritušā ASV karavīra musulmaņa Hamajuna Hana vecākus.

Kapteiņa Hana tēvs Hizrs Hans ceturtdien vakarā Demokrātu partijas nacionālajā konventā veltīja asus vārdus Manhetenas nekustamo īpašumu magnātam, sakot, ka viņš "neko un nevienu nav ziedojis", kā arī nosodīja Trampa aicinājumu aizliegt ASV ieceļot musulmaņiem.

Tramps atbildēja, sakot, ka Hans viņam "ļauni uzbrucis", turklāt izteica pieņēmumus, ka Hans vienīgi atkārtojis teikumus, kurus viņam "iebarojis" Klintones vēlēšanu štābs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!