Foto: Pixabay

Vairāk nekā 80% Krievijas iedzīvotāju atbalsta Krievijas noteikto embargo pārtikas preču importam no ASV, Eiropas Savienības (ES) citām valstīm, liecina valsts kontrolētās sabiedriskās domas pētījumu aģentūras VCIOM dati.

Vairums aptaujāto uzskata, ka tas nāks par labu valstij, stimulēs savas lauksaimniecības attīstību un vairos vietējo produktu daudzumu veikalu plauktos.

Embargo neatbalsta 9% aptaujāto, galvenokārt Maskavas un Sanktpēterburgas iedzīvotāji. Par pārtikas produktu deficītu bažījas 22% respondentu, bet 63% pieļauj produktu cenas celšanos.

Kā ziņots, 7.augustā noteiktais Krievijas embargo attiecas uz liellopu gaļu, cūkgaļu, augļiem, dārzeņiem, mājputniem, zivīm, sieru, pienu un piena produktiem, kas tiek importēti no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu.

Tikmēr Krievijas lauksaimniecības ministrs Nikolajs Fjodorovs piektdien paziņoja, ka Krievijas lauksaimniecības nozarei nepieciešamas papildu investīcijas 636 miljardu rubļu (13,2 miljardu eiro) apmērā, lai aizvietotu produktus, kurus Maskava iekļāvusi importa aizlieguma sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!